Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Aflați mai multe Next Gate Solutions | Blog news

Blog

ING a lansat aplicatia prin care poti face plati cu un smartphone

ING Bank Romania a lansat un serviciu care permite clientilor sa faca plati, in limita 100 lei, fara introducerea PIN-ului, prin intermediul unui telefon inteligent (smartphone) si al tehnologiei VISA fara contact (contactless), taxa anuala de administrare a serviciului fiind de 95 lei. in plus, clientii vor achita si o taxa de acordare a serviciului ING Pay in cuantum de 95 lei. “Serviciul are circa 200 de clienti si vrem sa ajungem la 2.000 de utilizatori pana la finele acestui an. Lansarea noului serviciu se inscrie in orientarea strategica a ING Bank catre mediul digitial si este in linie cu cresterea accelerata a adoptiei si utilizarii smartphone-urilor in Romania”, a declarat seful Product Management ING Bank Romania, Stefan Radu. Aplicatia ING Pay poate fi descarcata de pe GooglePlay sau AppStore si, pentru a deveni functionala, mai este necesar un card micro-SD incorporat operat de VISA, care se ataseaza la smartphone. Utilizatorii serviciului pot alege sa introduca PIN-ul doar pentru plati mai mari de 100 de lei, situatie in care tranzactia se finalizeaza tot contactless. Aplicatia permite si folosirea codului PIN pentru toate tranzactiile, indiferent de valoarea lor. Platile contactless cu telefonul pot fi efectuate in tara si in strainatate, oriunde apare logo-ul VISA PayWave la casa de marcat (supermarket-uri, benzinarii, restaurante, cinematografe, farmacii etc). In Romania, potrivit datelor prezentate de ING Bank, exista peste 3.800 de terminale POS care accepta plati contactless. “ING a emis deja 15.000 carduri contactless si avem peste 100.000 de carduri in piata”, a spus Radu. ING Pay este disponibil pentru terminalele (dotate cu conexiune la internet) iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300), Samsung Galaxy S4 (I9505) si Samsung Galaxy Note II (N7100). “Terminalele Samsung si iPhone au o penetrare de 69% in randul clientilor ING”, a mai spus reprezentantul bancii. Pentru lansarea serviciului, ING Bank a colabirat cu VISA Europe si Oberthur Technologies Romania.

 

Diego Martinez Lopez este noul director financiar al Orange Romania.

Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, l-a numit din septembrie pe Diego Martinez Lopez in functia de director financiar, el urmand sa conduca astfel finantele unui business de 925 milioane de euro anul trecut. Martinez Lopez l-a inlocuit pe Ludovic Pech, cel care a fost CFO al Orange in ultimii trei ani si care din iulie este director financiar al Mobistar, filiala Orange din Belgia. „Diego Martinez Lopez va avea misiunea de a continua programele de crestere a eficientei companiei”, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Managerul lucreaza in cadrul grupului Orange din anul 2000, cand a fost angajat la Orange Spania, unde a ocupat mai multe pozitii importante, printre care cele de director ale departamentelor de controlling si planificare financiara.

 

Dell paraseste piata bursiera

September 13, 2013 Next Gate Romania News 5 Comments

Producatorul de calculatoare Dell paraseste piata bursiera, directorul general fondator Michael Dell obtinand acordul actionarilor pentru un plan de delistare de 24,9 miliarde dolari care va permite, dupa un blocaj de sapte luni, redresarea companiei departe de ochii publicului, relateaza Bloomberg. Michael Dell va prelua integral compania americana in parteneriat cu fondul de investitii Silver Lake Partners. Fiecare actionar va primi 13,75 dolari in numerar pe titlu, plus un dividend special de 0,13 dolari pe actiune. Victoria fondatorului, anuntata in timpul unei reuniuni la sediul central al Dell din Round Rock, Texas, a pus capat unui conflict cu un grup de investitori condus de miliardarul Varl Icahn si Southeastern Asset Management. Divergentele legate de pret au dus acordul in pragul esecului. Delistarea producatorului de PC-uri este cea mai mare operatiune de acest fel de cand Blackstone Group a retras de la bursa Hilton Worldwide in 2007, scrie Mediafax. Directorul general Michael Dell, care a fondat compania in 1984, pe cand era student, a propus delistarea de la bursa pentru a opri declinul vanzarilor si al profitului. El vrea sa creasca investitiile in dispozitive mobile si in echipamente pentru centrele de date, fara sa fie nevoie sa satisfaca investitorii dornici de profit. Pentru a reusi, preluarea propusa de Michael Dell si partenerul Silver Lake Management avea nevoie de majoritatea voturilor actionarilor, excluzand participatia de 15% a fondatorului.